Heropwaardering Congoberg met kunstwerk Koenraad Tinel

De Congoberg in Galmaarden is weer wat aantrekkelijker gemaakt. Niet alleen kan je er vanaf een nieuw uitkijkpunt genieten van de vallei, op één van de flanken pronkt voortaan een monumentaal kunstwerk van Koenraad Tinel.

De afgelopen jaren stond het in de galerij van Tour en Taxis, maar het monumentale werk van van acht meter hoog en negen meter lang pronkt voortaan op een flank van de Congoberg. Het gaat om De ontvoering van Europa van de hand van Koenraad Tinel, de kunstenaar die onder meer het bronzen trekpaard Prins op de markt van Sint-Kwintens-Lennik ontwierp.

Uitrusten op de top van de Congoberg kan voortaan aan een gloednieuw uitkijkpunt. Een zitbank was al aanwezig, maar die stond onveilig dicht bij de straat waarop de bank nu verplaatst werd. De technische dienst vlakte de berm af en werkte alles met grasdallen af. De technische dienst zal samen met vzw Kiemkracht instaan voor het onderhoud van het uitkijkpunt.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws