Kort Dilbeek: Voetpaden langs Rondebosstraat en Openluchtveldlaan worden groener

De aannemer Gentse Kabelwerken is, in opdracht van Fluvius, in Dilbeek gestart met het vernieuwen van het elektriciteits- en gasnet. De gemeente maakt hiervan gebruik om de voetpadzones mee aan te pakken langs de Rondebosstraat, Openluchtveldlaan en Smissenbosstraat. Afgelopen maandag zijn de werken gestart waarbij de bestaande verharding wordt opgebroken en er meer grasstroken worden gecreëerd. Hierdoor zal er een ecologisch straatbeeld ontstaan met een natuurvriendelijk onderhoud. Voetpaden met led-verlichtingspalen worden voorzien langs de ene kant van de straatzijde. De andere straatzijde wordt integraal ingegroend en voorzien van degelijke bomen. 

De bestaande straatbomen zullen dus plaats maken voor andere bomen, op die manier komen bomen nooit in conflict met het voetpad of de verlichting. Vanaf maart wordt er gestart met het zaaien van gras.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws