Kort Dilbeek: Subsidieaanvraag ingediend om verkeersveiligheid rond scholen te verbeteren

Dilbeek zal dit jaar, net als in 2019 en 2020, een subsidieaanvraag indienen bij de Vlaamse Overheid voor projecten die de verkeersveiligheid aan schoolomgevingen verbeteren. Dit jaar wordt de aanvraag ingediend voor de gemeentelijke lagere school De Kriebel, kleuterschool en vrije basisschool Klavertje Vier en de gemeentelijke kleuterschool Jongslag.

De ingrepen die zullen gebeuren aan deze schoolomgevingen gaan van het aanleggen van bijkomende oversteekplaatsen, accentueren van zoenzones, bepaalde bijkomende markeringen, octopusmeubilair, dynamische snelheidsborden tot invoeren van fietsstraat en schoolstraten. In het voorjaar van 2021 zullen de maatregelen uitgevoerd worden. In totaal zal er voor iets meer dan 50.000 euro geïnvesteerd worden in de verkeersveiligheid van deze schoolomgevingen. Als de subsidieaanvraag goedgekeurd wordt, kan tot 50 procent van dit bedrag door de Vlaamse overheid worden terugbetaald aan de gemeente.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws