Jan Margot overleeft zware val

Dilbeeks gemeenteraadslid Jan Margot (CD&V) bekomt momenteel van een levensgevaarlijke val die hij op vakantie maakte.

Proximus-woordvoerder en gemeenteraadslid Jan Margot kiest in zijn vrije tijd vaak voor het avontuur. Zo beklom hij al de Kilimanjaro en de Mont Blanc. Deze zomervakantie ging hij met enkele vrienden wandelen in de Italiaanse bergen. Hij trok naar de regio Valchiavenna waar hij een bergwandeling maakte naar de Bivacco Val Loga, een berghut die op 2.700 meter hoogte gelegen is. De wandeltocht naar de berghut verliep vlot, maar bij het terugkeren verloor Margot zijn evenwicht waardoor hij een zware val maakte.

“Plots was ik mijn evenwicht kwijt, misschien door een rots die wat wankel stond. Of misschien botste ik ergens met mijn rugzak tegen. Ik maakte alleszins een val van zo’n 25 meter diep”, zegt Jan Margot. “Uiteindelijk heeft Nico, een van mijn vrienden, me gevonden.”

JanMargotValDilbeek-3

De hulpdiensten en een dokter kwamen met de helikopter ter plaatse en voerden Margot af naar het ziekenhuis. Het verdicht: een gebroken sleutelbeen, 20 breuken in de ribben, verwondingen aan benen en hoofd en een beschadigde long. “Volgens de dokter heb ik geluk gehad, want ik had een schedelbreuk kunnen oplopen of mijn nek of rug breken.”

JanMargotValDilbeek-1

Jan Margot verbleef negen dagen in een Italiaans ziekenhuis en werd nadien met de ambulance naar het OLV-ziekenhuis van Aalst gebracht, waar hij geopereerd werd. Nu revalideert hij. “Het doet hier en daar nog wat pijn, maar op 20 augustus begin ik weer te werken. Ook de eerstvolgende gemeenteraad zal ik niet moeten missen. Eind goed, al goed”, aldus Margot.