Beugoem Zweet voor één keer op zondag

De organisatoren van het dorpsfeest ‘Beugoem Zweet’ verwachten zondag 14 augustus opnieuw honderden bezoekers op de feestsite aan het Solleveld in Sint-Martens-Bodegem.

Opmerkzame lezers merkten het al: het dorpsfeest vindt dit jaar uitzonderlijk plaats op een zondag in plaats van zaterdag. Maandag is immers een feestdag en dus kan iedereen gerust tot in de late uurtjes blijven plakken.

Beugoem Zweet 02Er is dan ook heel wat te doen. De werkgroep achter Beugoem Zweet, bestaande uit leden van de Chiro, Landelijke Gilde, Jeugdclub Vuilbak en KWB, stelde de afgelopen maanden een gevuld programma samen voor de achtste editie van het feest.

Daarop staan de inmiddels vertrouwde ingrediënten zoals de Run&Bike. Per team van twee is er telkens een loper en een fietser, die samen tien rondjes van telkens ongeveer 1 km afwerken, waarbij het duo onderling onbeperkt mag afwisselen tussen lopen en fietsen. Tussen de ronden in worden een aantal volksspelen afgewerkt, die toegankelijk zijn voor jong en oud.

Ook dit jaar is er in de namiddag het ‘Spel Zonder Grenzen’. Teams van zes personen nemen het tegen elkaar op om de meest onwaarschijnlijke proeven uit te voeren.

Al enkele jaren bijzonder populair op Beugoem Zweet is het ‘Meetschieten’. Bij meetschieten is het de bedoeling een metalen schijfje vanop een welbepaalde afstand zo dicht mogelijk tegen een touwtje (de meet) te werpen in een bak gevuld met klei. Per twee inschrijven.

Tussendoor kan er Kubb gespeeld worden, is er doorlopend randanimatie (springkastelen) en barbecue. Vanaf 17 uur is er de lekkere klassieker op Beugoem Zweet, het varken aan het spit.

Inschrijven voor de activiteiten (meetschieten, spel zonder grenzen, run&bike) kan de dag zelf, maar doe je toch best op voorhand, want vol is vol.

Na de inspanning is er ‘s avonds tijd voor dansmuziek en ontspanning.

Meer informatie en inschrijvingen via www.beugoemzweet.be of www.facebook.com/events/230739720653486.