Dilbeek in de ban van loslopend wit hert

Dilbeek is al de hele week in de ban van een loslopend wit hert. Het onbekende dier lijkt zelfs in geen tijd uit te groeien tot de plaatselijke mascotte.

Het hert, blijkbaar een albino, werd al door tientallen mensen gespot, vooral in de omgeving van de Moeremanslaan en de Kattenbroekstraat. Het duikt op in allerlei voor- en achtertuinen. De laatste dagen zou het zich vooral ophouden in het domein van het rusthuis Maria Assumpta.

Ook de politie van Dilbeek kreeg al vaak oproepen, maar daar voelt men zich niet geroepen om het dier te gaan vangen. Er werd doorverwezen naar Natuurpunt, maar bij Natuurpunt werd doorverwezen naar de Dierenbescherming.

Volgens de politie is het hert bovendien erg schichtig, maar dat wordt dan weer door heel wat getuigen tegengesproken. Het hertje blijkt zelfs helemaal niet bang van mensen. Het komt brood eten uit de hand en iemand postte op Facebook intussen zelfs al een ‘hertfie’, een selfie met het hertje.

Het lijkt er daarom eerder op dat het gaat om een ontsnapt exemplaar van een hertenkweker, ook al omdat witte herten bij ons helemaal niet in het wild voorkomen.

Het hert zorgt wel voor heel wat animo in Dilbeek. Zo kreeg het al een eigen Facebook-profiel en het onderwerp schopte het al tot quizvraag in de winkelkarquiz in ‘Iedereen Beroemd’.