Schepen Frank De Dobbeleer (N-VA) stopt ermee

In Dilbeek neemt Frank De Dobbeleer (N-VA), schepen van sport, toerisme en lokale economie ontslag.

Hij kondigde zijn ontslag aan tijdens de zitting van het college van burgemeester en schepenen van afgelopen maandag.

“Hoewel hij het ambt steeds met veel enthousiasme heeft uitgeoefend, wil De Dobbeleer de kans geven aan een jongere generatie om bestuurservaring op te doen”, aldus een mededeling van het schepencollege.

Zelf blijft hij actief als gemeenteraadslid. Wie vanaf 1 januari 2016 zijn opvolger wordt, is nog niet gekend.

De Dobbeleer haalde in juni 2013 het nationale nieuws toen hij op een kampioenenviering zijn broek had afgestoken toen hij de naam van een Franstalige petanquevereniging moest afroepen. Het ging weliswaar om een ludieke stunt want de voorzitter van de petanquevereniging is een goede vriend van De Dobbeleer, maar dat had niet iedereen zo begrepen.