Koppel start eerste verfcafé in België

Het leegstaande café ‘Boesj Kammeree’ aan het station van Sint-Martens-Bodegem krijgt een nieuwe bestemming. Chris Van Twembeke en Paula Denil starten er het eerste verfcafé in België.

Klanten kunnen er terwijl ze hun behangpapier kiezen, gezellig genieten van een drankje. “Onze twee passies in één concept”, vertelt Paula. Het goedlachse ‘verfkoppel’ Chris Van Twembeke (54) en Paula Denil (51) zijn geen onbekenden in Dilbeek.

Jaren geleden openden ze al een tearoom in het centrum. Met succes, maar niet met de volle goesting. Net datgene wat ze momenteel in overvloed hebben.

“Dit is eigenlijk onze grote droom”, vertelt Paula. “Onze beide passies in één concept. We wouden dit al langer proberen – nog voor er wasbars of fietsbars bestonden – maar vonden geen geschikt pand.”

Paula kwam op het idee toen ze nog in een verfwinkel werkte. “De klanten die daar langskwamen, hadden steeds veel tijd nodig. Een kleurtje of papiertje kiezen: geen eenvoudige opdracht.”

Geschikte locatie

“Meestal zag je de man des huizes na een tijdje wegkwijnen in de zetel. Terwijl de vrouw nog naarstig stond te discussiëren. En de andere klanten die hun beurt afwachtten, die durfden met moeite eens rondkijken. Uit angst om hun plaats in de rij kwijt te spelen. Kortom, een onaangename situatie. En daar wouden we iets aan veranderen.”

Het koppel vond in het voormalige café ‘Boesj Kammeree’ een geschikte locatie.

“De mogelijkheden zijn hier eindeloos”, zegt Chris. “Toegegeven, er is nog wat werk aan. Maar we zijn van plan om er iets moois van te maken.” De man heeft al een verleden in het horeca-wereldje.

“Ik had ooit café ’t Schuurke aan het station van Dilbeek. Eerlijk gezegd, is die microbe nooit weggegaan. Ik sta graag achter de toog. Het sociale contact is mij heilig. En dat wil ik ook hier doortrekken.”

Zijn vriendin Paula staat te popelen om aan de slag te gaan. “Ik ben verzot op alles wat met interieur te maken heeft. In ons verfcafé kan ik mij volledig laten gaan. Het interieur wordt eigenlijk onze toonzaal. In het café laten we alle technieken zien en het zolderkamertje richten we in als winkelruimte.”

“Ook het appartement wordt verbouwd tot toonzaal. We willen jonge mensen aanzetten om dingen zelf te doen. Hier kunnen ze om raad vragen, technieken leren en ideetjes opdoen. We willen zelfs workshops organiseren. Bovendien zullen alle spulletjes in het interieur, ook worden verkocht. Want bij een nieuw kleurtje hoort vaak een nieuw interieur.”

De zoon van Paula, Thomas Cochez (27), speelt ook een belangrijke rol in het nieuwe café. “Ik ben zelfstandig in domotica”, zegt hij.

“Het is de bedoeling dat ik hier alles van elektriciteit en slimme snufjes voorzie. Ik wil mensen aantonen dat domotica niet voor rijke mensen is. Het is gewoon heel praktisch. Bijvoorbeeld verwarming en verluchting, dat kan nu al vanop afstand geregeld worden met de smartphone.”

Het verfcafé zal in september klaar zijn. “In het begin zullen we enkel in het weekend open zijn”, zegt Chris. “Maar op termijn willen we onze activiteiten uitbreiden. We lopen over van de ideeën.”