Fuifbussen oudejaarsnacht blijven dankzij gemeenten

Op initiatief van gemeente Lennik werkten de verschillende Pajotse gemeenten samen om de fuifbussen op oudejaarsnacht te kunnen behouden. Door de besparingen van de provincie Vlaams-Brabant dreigden die fuifbussen weg te vallen.

Met oudejaarsavond organiseert de KLJ van Lennik opnieuw haar New Years Party, ditmaal aan de terreinen aan Isla-Meat op de Lombeeksesteenweg.

Door de groeiende populariteit van deze fuif, maar ook omdat jongeren graag zorgeloos kunnen feesten, vindt het gemeentebestuur van Lennik het meer dan ooit belangrijk dat onze jongeren zich veilig kunnen verplaatsen tijdens deze nacht.

De Lijn liet echter weten dat provincie Vlaams-Brabant, die voorheen de feestbussen financierde, dit jaar de actie niet meer kon ondersteunen.

Lennik nam na de vraag van De Lijn, het initiatief om de omringende gemeentes aan te spreken om mee te investeren in deze feestbussen.

Een overzicht van de lijnbussen tijdens oudejaarsnacht, met eindbestemming op de fuifsite in Lennik:

  • 160 Herne-Gooik-Lennik
  • 128 Brussel-Dilbeek-Schepdaal-Lennik (bedient Sint-Martens-Lennik en Sint-Kwintens-Lennik)
  • 172 Ruisbroek-Sint-Pieters-Leeuw-Lennik (bedient Gaasbeek en Sint-Kwintens-Lennik)
  • 116 Dilbeek-Ternat-Lennik (bedient Eizeringen)

Lennik maakte hiervoor ruim 1.700 euro vrij. Ze hoopt dan ook dat het een mooie motivatie mag zijn om die avond de auto thuis te laten en volop gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Vorig jaar maakten liefst 6.300 reizigers gebruik van de feestbussen in het Pajottenland.

Met het uitgebreide aanbod van dit jaar verwacht de gemeente en De Lijn dat het aantal dit jaar gemakkelijk te evenaren.

De dienstregeling voor oudejaarsavond en -nacht zal terug te vinden zijn op de website van De Lijn, maar ook op de Facebookpagina van gemeente Lennik kan je terecht voor alle updates.