IWT Jong maar moedig in Oetingen (Gooik)

186 renners verdeeld over 31 ploegen, dat is het deelnemersveld voor de Internationale Wieler Trofee Jong maar Moedig in Oetingen op woensdag  25 juni. Een UCI wedstrijd die kan bogen op een roemrijk palmares van winnaars: Thomas De Ghendt, Sven Nijs, Greg Van Avermaet, Tom Boonen en Peter Van Peteghem om er maar enkele te noemen. Ons eigen huis-aan-huisblad Goeiedag draagt bij als mediasponsor.

De wedstrijd is 170 km lang, waarvan op het einde vier plaatselijke rondes van 15 km. Met 22 hellingen is het parcours vrij selectief. De start wordt gegeven om 13 uur aan Café Het Vijfde Wiel in de Kerkstraat in Oetingen. De aankomst volgt zo’n vier uur later. Om 14 uur start een afwachtingswedstrijd voor juniores over 17 ronden van 3 km. Deze afwachtingswedstrijd start omstreeks 14 uur, na de eerste doortocht van de elites.bbb 2

Aan de start van de IWT o.m. Tim Declercq, de winnaar van de twee laatste edities, en ook ‘veteraan’ Sven Nys, winnaar in 2007. Aan de wedstrijd is ook een bergprijs verbonden die n 1996 bijvoorbeeld gewonnen werd door Alexander Vinokourov uit Kazakstan, in 2009 door Thomas de Ghendt en in 2010 door Sven Nys.

De wedstrijd van 25 juni werd vrijdagavond voorgesteld in het Krekelhof te Gooik.