65 luxueuze seniorenflats in Parkresidentie Wivina

In Groot-Bijgaarden werd vrijdag de officiële eerste steen gelegd van de Parkresidentie Wivina, een luxueus nieuwbouwproject voor 65-plussers in het parkdomein van het historische Sint-Wivinaklooster. Het omvat 65 appartementen – zogenaamde assistentiewoningen volgens het principe van ‘levenslang zelfstandig wonen’ – plus een zorghotel voor kortverblijf.

Het project werd getekend door het internationaal gerenommeerde architectenbureau De Vylder Vinck Taillieu en landschapsarchitect Bas Smets.

Parkresidentie Wivina bestaat uit een kruisvormig grondplan met 4 vleugels. De 65 appartementen zijn verspreid over vier verdiepingen en met twee exclusieve torenflats op niveau 5 en 6. In elke vleugel geven de ruime appartementen uit op een brede, gemeenschappelijke gang.

Initiatiefnemer is de Ternatse projectontwikkelaar Lode Verdoodt. De verkoop van de appartementen werd toevertrouwd aan Era Visie Plus.

De ruwbouw schiet intussen al flink op en het is de bedoeling dat de nieuwe zorgresidentie in juni 2015 klaar is.

Alle hulp binnen handbereik

De appartementen in de nieuwbouw wordt energiezuinig met duurzame materialen, volledig rolstoelvriendelijk, met volledig ingerichte en ergonomische keuken, een badkamer met functionele hulpmiddelen voor douche en wc, een privébuitenkamer (terras) en een persoonlijke parkeerplaats in ondergrondse garage.

Voorts komt er een gezamenlijk restaurant met kwaliteitskeuken, een fitness- en wellnessruimte, plus een ontspannings- en vergaderruimte. De tien hectare grote abdijtuin wordt uitgerust met zitbanken, bloemenvelden, moestuintjes, beeldenpark, vijver en neerhofdieren.

Parkresidentie Wivina wordt dan ook voorgesteld als ‘een unieke, hedendaagse plek voor 65-plussers’. Dertig procent van de appartementen werd al op plan verkocht

Geborgenheid

Er wordt ook maximaal voor gezorgd dat de bewoners een geborgen gevoel hebben. Het hele terrein is ommuurd en autovrij. Het parkdomein krijgt een beveiligde toegang met camerabewaking en videofoon. Een videoparlofoon, een oproep- en alarmsysteem en branddetectoren zorgen voor een hoog veiligheidsgevoel. Een zorgregisseur staat in voor de administratieve hulp en coördinatie van de verschillende diensten.

Op zaterdag 10 mei organiseert ERA een Nieuwbouwdag, in de voormiddag tussen 10 en 12 uur in het nieuwbouwproject Brouwerij De Neve, Isabellastraat 50 in Sint-Gertrudis-Pede en van 14 tot 16 uur in het Wivina parkdomein, Hendrik Placestraat 43 in Groot-Bijgaarden.

De werf is ook te bezoeken op zondag 11 mei van 10 tot 17 uur tijdens de Openwervendag, onder begeleiding van aannemer Van Laere.