Eerste gemeentelijke werkbeurs in Dilbeek

De gemeente Dilbeek houdt op donderdag 13 maart houdt haar eerste werkbeurs in het Gosset Hotel in Groot-Bijgaarden.

In samenwerking met het OCMW, de VDAB en het VWBO (Verbond van West-Brabantse Ondernemingen) worden werkgevers en werkzoekenden de kans gegeven elkaar te ontmoeten.

‘We willen niet alleen de werkzoekenden stimuleren en ondersteunen in hun zoektocht naar werk, maar ook de lokale bedrijven bij het vinden van de juiste werknemers’, zegt schepen van Arbeid en Tewerkstelling Diane Van Hove (N-VA).

De werkbeurs wordt een tweejaarlijks initiatief met vooral aandacht voor werkzoekenden die het moeilijker hebben.

‘In Dilbeek zijn er zowat duizend werklozen, waarvan een erg groot deel laaggeschoold is’, aldus Van Hove.

‘Aan werkgeverskant staan echter om en bij de 2.000 vacatures open, 450 zijn specifiek geschikt voor die laaggeschoolden. De kunst moet nu zijn om die twee aan elkaar te koppelen.’

Werkbeurs in de praktijk

Op 13 maart van 10 tot 18 uur verzamelen meer dan 40 bedrijven in het Gosset Hotel, Gossetlaan 52 in Groot-Bijgaarden om er misschien wel de ideale kandidaat voor hun vacature te ontmoeten.

Het gaat meestal om bedrijven uit Dilbeek en omliggende. Er is een aanbod van technische functies, over commerciële functies tot kaderfuncties.

Zowel zonder diploma als hoogopgeleid ben je welkom bij zowel grote bedrijven als familiezaken uit Dilbeek of de nabije omgeving. Ook de VDAB en het OCMW zijn er zijn om een duwtje in de rug te geven en de kansen op werk te verhogen.

Werkzoekenden kunnen bij de VDAB hun curriculum laten nakijken of zich wegwijs laten maken in het opstellen van een goed CV.

Meer info bij de dienst welzijn en preventie op 02-568.00.40 of via welzijnenpreventie@dilbeek.be