Naambordjes voor dertig trage wegen

Zowat dertig trage wegen hebben de afgelopen weken een naambord gekregen. Daarmee worden ze herkenbaarder voor de wandelaars in de gemeente.

Dilbeek telt een netwerk van zowat 300 wandelpaadjes, ideaal om de grote straten te vermijden. Weinig mensen kennen echter het uitgebreide trage wegennetwerk. Daarom wil de gemeente ze stelselmatig herkenbaar maken met een speciaal naambord.

Atlas der Buurtwegen

In 2011 werden er een twintigtal wegen van een bord voorzien, dit jaar nog eens dertig. Daarvoor werd samengewerkt met vzw Trage wegen Dilbeek, die de meeste paden kennen en goed kunnen inschatten waar het nuttig is om borden te zetten en zo gebruikers te lokken. De namen van de wegen zijn die zoals ze vermeld staan in de Atlas der Buurtwegen.

Ook in de toekomst zullen er nog bijkomende trage wegen een zichtbare naam krijgen, zodat wandelaars vlot hun weg vinden. Voor de gemeente is er ook een voordeel aan de betere herkenbaarheid: een weg die vaak gebruikt wordt, vraagt immers een pak minder onderhoud.