Kort Denderleeuw: toegankelijker bushaltes

Op 16 februari starten in de Boriaustraat in Denderleeuw de werkzaamheden om de bushaltes aan te passen aan de toegankelijkheidsnormen van De Lijn. Sinds 2018 wordt jaarlijks minstens één bushalte in Denderleeuw aangepast, net als de voetpaden in de omgeving ervan. De werken nemen een viertal weken in beslag. Het voetpadniveau wordt verhoogd en er worden aanrijdbare boordstenen en blindegeleidetegels geplaatst. Voorts komt er meer wachtruimte en een schuilhuisje, nieuwe asfalt op de rijweg en de aanplanting van openbaar groen als buffer tussen de spoorweg en de rijweg.

Tijdens de werken is geen doorgang mogelijk in de Boriaustraat (gedeelte tussen Landuitstraat en Vrijheidsstraat). Het verkeer richting N405 zal omgeleid worden via Nieuwstraat – Collegestraat – Lindestraat.

Het verkeer komende van de Landuitstraat richting het centrum verloopt via het éénrichtingsgedeelte van de Landuitstraat en de Vrijheidsstraat.

De bushaltes ‘Iddergem station, in de Boriaustraat, en de bushaltes ‘Bibliotheek’, in de Toekomststraat, worden tijdens de werken niet bediend. Reizigers kunnen wel gebruik maken van de halte ‘Brandweer’ in de Nieuwstraat of de halte ‘Huisegem Kerk’ in de Landuitstraat.

De halte richting Ninove in de Landuitstraat, nabij de rotonde aan de school ’t Landuiterke, wordt eveneens tijdelijk verplaatst en komt rechtover de kerk te liggen, aan Landuitstraat 153.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws