Kort Denderleeuw: Controles op quarantaine

De coronamaatregelen worden goed opgevolgd in Denderleeuw. Zo werden de afgelopen 3 weken door medewerkers van de gemeente huisbezoeken gedaan waaruit blijkt dat het 85%  van de inwoners de quarantaineverplichting stipt opvolgt. De lokale politie controleert vooral het verplaatsingsverbod na middernacht. 

De gemeenschapswachten zijn sedert 21 januari dagelijks op pad om aan te bellen bij inwoners die in quarantaine werden geplaatst. De lokale besturen krijgen de info over de inwoners die in tijdelijke quarantaine moeten en controleren ook zelf. Het merendeel van de Denderleeuwenaren volgt de voorwaarden correct op. Van de 69 bezochte adressen waren er 10 niet thuis.

Vaak zijn dat ook mensen die alleen wonen en wel de woning mogen verlaten. Al verkiest de gemeente dat die mensen contact opnemen met ‘Denderleeuw Helpt’.  Wie niet thuis is, krijgt een brief in de bus met de vraag de gemeente te contacteren. 

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws