Kort Denderleeuw/Aalst: vaccinatiecentrum Denderdal klaar

Sporthal Denderdal in Erembodegem is in recordtempo omgebouwd tot het derde grootste vaccinatiecentrum van Vlaanderen. Denderdal is er klaar voor om tot 200 000 prikken te zetten. De eerste vaccinatie voor het zorgpersoneel vindt er dinsdag 23 februari plaats.

Alle inwoners van Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Haaltert en Lede zullen in het vaccinatiecentrum hun gratis vaccinatie ontvangen. Deze week worden de eerste vaccins geleverd, dinsdag 23 februari krijgen zorgverleners die niet in ziekenhuizen of woonzorgcentra werken er hun eerste prik.

In Denderdal zijn er 10 ‘vaccinatiestraten’. Één vaccinator bedient 2 van de in totaal 20 vaccinatieruimtes. Per lijn worden er per uur gemiddeld 20 prikken gezet. Op maximale capaciteit worden er gemiddeld 200 prikken per uur toegediend. Het ritme van de levering van de vaccins zal het tempo bepalen.

Denderdal is uitgebouwd met verscheidene UPS (uninterruptible power supply) batterijen. Die zorgen er voor dat zelfs bij stroomuitval de kritische punten zoals de vaccinkoelkasten, het ICT-materieel en het beveiligingssysteem optimaal kunnen blijven werken. De CO2 waarden, de luchtvochtigheid en de temperatuur worden ook continu gemeten. De gebruikte batterijen zijn milieuvriendelijk, hinderen de buurtbewoners niet en zijn kostenefficiënter dan een luide noodgenerator.

Topartikels bij Goeiedag.be
Meer kort nieuws