Kruispunt Drieselken-Kattestraat krijgt ontmoetingsplein

Midden oktober start aannemer Pevenage & zoon met de vernieuwing van het kruispunt Drieselken-Kattestraat in Welle. Denderleeuw investeert 175.000 euro in het project.

“Al in 2014 stelde de mobiliteitsdienst een proefopstelling op om de snelheid van het verkeer op het kruispunt Drieselken af te remmen”, licht Jan De Nul (CD&V), schepen van Mobiliteit en Openbare Werken, toe.

“Snelheidsonderzoek toonde aan dat deze ingreep loonde. Het aantal snelheidsovertredingen daalde met bijna 14 procent en ook de maximale snelheid is drastisch gedaald. De voorlopige verkeerssituatie krijgt daarom een definitief karakter met de aanleg van een nieuw ontmoetingsplein.”

Het Drieselken maakt immers deel uit van het speel- en ontmoetingsweefsel in Denderleeuw. Bij de aanleg wordt gekozen voor duurzame materialen: gebakken kleiklinkers en een lange zitbank uit duurzaam hardhout. Voor de groenaanplanting werd gekozen voor een kleine selectie planten die in grote groepen bij elkaar staan.

ontmoetingsplein Drieselken 1
Klik op ontwerp om te vergroten

In de eerste fase worden het bestaande asfalt weg geschraapt en de boordstenen en straatgoten opgebroken. Vervolgens wordt het nieuwe wegprofiel uitgezet.

Zodra het nieuwe wegprofiel is afgewerkt, breekt de aannemer het bestaande verkeerseiland uit en wordt gestart met de aanleg van het nieuwe plein en de nieuwe voetpaden. Tot slot wordt het wegdek geasfalteerd en volgen de wegmarkeringen.

Tijdens de werken wordt het kruispunt volledig afgesloten. Plaatselijk verkeer is toegelaten tijdens bepaalde fases van de werken.

Doorgaand verkeer volgt een omleiding:

  • het verkeer vanaf de N45 (Expresweg) rijdt via de Kerkstraat, Broekstraat, Welleplein en Regentiestraat;
  • het verkeer vanaf de N405 (Steenweg) volgt Steenveldlaan, Elf Dagwand, Langestraat, Regentiestraat, Welleplein, Broekstraat en Kerkstraat.
Topartikels editie Ninove-Dender