Denderleeuw adopteert gestrand zeehondje

Vandaag 4 oktober is Werelddierendag en de gemeente Denderleeuw zet dat in de kijker met de mededeling dat de gemeente een zeehondje adopteert.

“Het gaat om een uitgeputte, aangespoelde zeehond die op 19 september werd gevonden op het strand van Bredene”, vertelt Yves De Smet (SP.A-Open), schepen voor Dierenwelzijn.

“Het dier was zwaargewond aan het rechteroog. Het zeehondje, een vrouwtje, was op dat moment ongeveer 14 weken oud en woog amper 12 kilo. ”

Het dier krijgt verzorging in de Zeehondenkliniek van Sea Life in Blankenberge.

“De verzorging van zo’n aangespoelde zeehond kost 2.500 tot 3.000 euro”, aldus De Smet. “Om dit alles blijvend te kunnen bekostigen heeft Sea Life een peterschap in het leven geroepen. Mensen kunnen een zeehond adopteren en komen daarmee een deel tegemoet aan de kosten voor verzorging van het diertje. In ruil mogen ze tijdens de opvang onbeperkt Sea Life bezoeken, hun zeehondje een naam geven en worden ze uitgenodigd bij de vrijlating. Het leek ons een mooi initiatief naar aanleiding van Werelddierendag.”

yves de smet sealifeDe schepen bezocht afgelopen weekend het adoptiezeehondje. “Spijtig genoeg kon haar toegetakeld oogje niet gered worden maar verder is ze intussen wel op kracht aan het komen. Zodra ze sterk genoeg is en minimaal 30 à 35 kg weegt, mag ze terug naar de zee.”

Een naam voor het zeehondje is er nog niet, daarvoor wordt bij het gemeentepersoneel van Denderleeuw een interne ‘poll’ opgestart.

In de volgende editie van het gemeentelijke infoblad De Schakel wordt aan het diervriendelijke initiatief ook een kleurwedstrijd gekoppeld voor kinderen tot 12 jaar.

De winnaar of winnares van de wedstrijd krijgt een gratis toegangsticket voor Sea Life en mag later met zijn of haar ouders de vrijlating van het zeehondje bijwonen.

Topartikels editie Ninove-Dender