Weg ligt open voor terugkeer Jo Fonck als burgemeester (+ video)

De Raadkamer van Dendermonde heeft de politici uit het Denderleeuwse schepencollege van de vorige legislatuur buiten vervolging gesteld in mogelijk gesjoemel rond de aankoop van de site Van Roy.

De aankoop, die dateert uit december 2012, weegt al enkele jaren als een zwaard van Damocles boven de politiek in Denderleeuw. Het gerechtelijke dossier was ook een van de hoofdredenen voor de coalitiebreuk tussen N-VA en CD&V in 2014.

Het waren immers de N-VA’ers in het schepencollege die de klacht indienden omdat de partij van oordeel was dat er een verdacht hoog bedrag werd betaald voor de site.

Toch stelt de raadkamer nu dat er in het dossier geen bezwarende elementen werden gevonden en ze besliste op 1 maart dat de beschuldigde partijen buiten vervolging worden gesteld.

Een en ander betekent dat de weg openligt voor Jo Fonck (sp.a-Open) om opnieuw burgemeester van Denderleeuw te worden. Fonck kon enkele maanden geleden niet worden voorgedragen omdat het gerechtelijk onderzoek tegen hem nog niet was afgesloten.

Huidig burgemeester Alberic Sergooris (CD&V) zei bij zijn aanstelling eind oktober meteen dat hij onmiddellijk ontslag zou nemen als burgemeester, van zodra Fonck buiten vervolging zou worden gesteld.