Denderleeuw krijgt vernieuwd Wereldfeest

Denderleeuw krijgt komende zomer een nieuw multicultureel feest. Een conflict tussen CD&V en N-VA rond het vroegere ‘Denderleeuw Kleurt’ zette in 2014 de roemruchte zwanenzang van de vorige coalitie in, waardoor het feest in 2014 en 2015 niet meer doorging.

Wel hielden de vrijwilligers achter het initiatief telkens een ‘picknick’, bij wijze van stil protest, in de tuin van ‘t Kasteeltje.

Nu heeft het nieuwe gemeentebestuur beslist om 15.000 euro uit te trekken voor een ‘multicultureel ontmoetingsfeest in samenwerking met GROS en allerlei verenigingen en organisaties’.

Het Wereldfeest zal plaatsvinden op 25 juni of 2 juli, opnieuw in de tuin van ‘t Kasteeltje. Het gratis toegankelijke evenement zal een mix bevatten van muziek, eten en animatie met ‘muziekgroepen uit eigen streek en ver erbuiten’.

Het Vlaams Belang, dat het nieuws naar buiten brengt, kant zich tegen het feit dat de gemeente als organisator optreedt. “Wij zijn geen voorstander van dit evenement omdat de multiculturele maatschappij wordt gepromoot en dan nog op kosten van de belastingbetaler. Denderleeuw is trouwens helemaal niet multicultureel, maar multi-etnisch. Het Wereldfeest moet volgens ons dan ook opnieuw een privé-initiatief worden”, zegt fractieleider Kristof Slagmulder.