Groen Denderleeuw wil schepen van Dierenwelzijn

Groen Denderleeuw vraagt dat, in het kader van de onderhandelingen voor de samenstelling van het nieuwe schepencollege, er ook een schepen van Dierenwelzijn wordt aangeduid. De lokale overheid speelt immers een zeer belangrijke rol in die materie, stelt de partij.

Het gaat voor de duidelijkheid niet om een extra schepen maar om een extra bevoegdheid die wordt toegewezen aan een schepen.

‚ÄėBijna een op vier Vlaamse steden en gemeenten beschikt vandaag al over een schepen van Dierenwelzijn. Met slechts negen schepenen van Dierenwelzijn, behaalt onze provincie op dit moment de slechtste score binnen het Vlaams Gewest‚Äô, aldus Groen Denderleeuw.

Bij wijze van inspiratie plaatste Groen Denderleeuw het beleidsplan Dierenwelzijn van de stad Oudenaarde op haar website.