Spoorwegovergang Lindestraat afgesloten

De spoorwegovergang in de Lindestraat in Denderleeuw is tot 24 april afgesloten voor alle verkeer. Omdat er in deze periode ook nutswerken aan de gang zijn in de Lindestraat, is de straat enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Voor het doorgaande verkeer is er een wegomlegging.

Infrabel voert werken uit aan spoorlijn 90 tussen Denderleeuw en Geraardsbergen. Om het trein- en wegverkeer veiliger, vlotter en geluidsarmer te laten verlopen, worden vier overwegen aangepakt en de dwarsliggers vernieuwd.

De spooroverweg in de Lindestraat wordt als eerste vernieuwd. Deze werken vinden zowel overdag, ’s nachts als in het weekend plaats. De overweg in de Lindestraat wordt dan ook afgesloten voor alle verkeer.

Vorige week startte aannemer Canalco eveneens met nutswerken in de Lindestraat, ter voorbereiding van de rioleringswerken van Aquafin vanaf augustus. Deze werken beperken zich tot één rijvak.

Voor het verkeer worden telkens verkeerslichten geplaatst ter hoogte van de werfzone.

Tot 24 april is de Lindestraat daarom enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer. Voor het doorgaande verkeer is er een wegomlegging via de Opgeëistenstraat, Veldstraat, Lichtenhoekstraat en Dwarsstraat.

Als de werken aan de spoorwegovergang beëindigd zijn, gaat de Lindestraat opnieuw open voor doorgaand verkeer en blijft de aannemer van de nutswerken werken met verkeerslichten aan de werfzones.

Zodra de nutswerken het kruispunt Lindestraat-Wijngaardstraat naderen, wordt de Lindestraat opnieuw enkel toegankelijk voor plaatselijk verkeer, met een omleiding voor doorgaand verkeer.

Nieuwsbrief

Je zou ook interesse kunnen hebben in...