Denderleeuw neemt Buurtcomputers in gebruik

In het OCMW, de bib en het Huis van de Sociale Economie van Denderleeuw werden deze week openbare computerruimtes officieel in gebruik genomen.

Iedereen kan er, overigens al sinds begin maart, gratis gebruik maken van computer en internet.

‘Met De Buurtcomputer wil het gemeentebestuur de digitale kloof in Denderleeuw helpen verkleinen’, licht Jan De Nul, schepen van ICT, het project toe.

‘De bedoeling is om de computerruimten zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk te maken voor (in hoofdzaak) beginnende computergebruikers. Zij kunnen er ook allerlei gratis workshops voor beginners volgen.’

‘‘Digitaal is het nieuwe normaal’, wordt vaak gezegd, omdat steeds meer openbare en private dienstverleningen via de computer en internet gebeuren, net als sociale contacten, via de sociale media zoals Facebook bijvoorbeeld. Toch moeten we er over waken dat er op die manier geen mensen uit de boot vallen. Met de Buurtcomputer willen we ertoe bijdragen dat echt iedereen mee is op die digitale trein, door gratis begeleiding en cursussen’, aldus De Nul.

De buurtcomputer is beschikbaar op volgende plaatsen en uren:

  • de bibliotheek (Vrijheidsstraat 11): elke maandag en dinsdag van 14 tot 19 uur, woensdag van 12 tot 17 uur, donderdag en vrijdag van 14 tot 20 uur, en zaterdag van 9 tot 12 uur
  • het Huis van de Sociale Economie (Stationsplein 17-19): elke maandag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 uur
  • de cafetaria van het OCMW (Ten Kouter 20): elke dinsdag van 9 tot 12 uur en donderdag van 14 tot 17 uur

Foto’s: Jacky Delcour