Werken aan spoorwegen in Welle vanaf 1 februari

De spoorwegnetbeheerder Infrabel start zaterdag 1 februari met vernieuwingswerken op de spoorlijn tussen Denderleeuw en Burst.

De spooroverwegen in de IJzerenwegstraat en de Hertstraat in Welle worden afgesloten vanaf 24 februari om 7 uur tot en met 28 maart om 22 uur.

Omleiding Hertstraat

Het doorgaand verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Steenweg (N405), Regentiestraat, Kortestraat, Hertstraat.

Ook Lijnbussen volgen het voorgeschreven omleidingstraject. De bushalte ‘Wellemeersenstraat’ in de Hertstraat vlakbij de Steenweg wordt tijdelijk afgeschaft en vervangen door een tijdelijke bushalte op de Steenweg.

Omleiding IJzerenwegstraat

Het verkeer komende van en richting IJzerenwegstraat wordt in beide richtingen omgeleid via de Terjodenstraat, Broeder de Zwaeflaan, Ninovestraat en Geraardsbergsesteenweg.

Mobiele werf

De werken worden uitgevoerd met een mobiele werf die zich verplaatst in de spoorzone. Er wordt dus niet alle dagen op dezelfde plaats en in de gehele zone.

Er wordt zowel overdag als ’s nachts gewerkt. In de omgeving van de werkzone kunnen deze werken geluidshinder met zich meebrengen.

Voor vragen of klachten over geluidshinder door de werken kunnen de omwonenden de Cel Info Buurtbewoners van Infrabel contacteren op 0800 55 000 (elke dag van 7 tot 22 uur) of info.projecten@infrabel.be