Jeugdhuis Stam X vraagt meer waakzaamheid

Dries De Vleminck, voorzitter van het jeugdhuis Stam X roept de Denderleeuwse jeugd en de buurtbewoners op om een oogje in het zeil te houden en naar de politie of het Stambestuur te stappen indien ze iets verdacht opmerken.

Het jeugdhuis Stam X werd begin oktober voor de tweede keer in enkele weken tijd het slachtoffer van een inbraak. In de nacht van 2 op 3 oktober drongen onverlaten de lokalen in de Sint-Amandsstraat binnen. Eigenaardig genoeg verlieten ze het gebouw langs het venster en lieten ze de lichten branden.

De inbraak werd gesignaleerd toen een opmerkzame buurtbewoonster opmerkte dat het raam al de hele dag open was. Gelukkig bleef de buit beperkt tot wat kleingeld, aangezien het bestuur van het jeugdhuis al maatregelen trof en er geen geld of waardevolle zaken in het gebouw worden bewaard.

Doodlopende straat

Door haar ligging aan het einde van een doodlopende straat en bereikbaarheid via het Vrijheidspark en omliggende wandelpaden zijn het jeugdhuis en de aanpalende scoutslokalen een kwetsbaar doelwit voor vandalen.

Een tweede inbraak op korte tijd betekent een serieuze klap voor het jeugdhuis, dat volledig draait op vrijwilligers die zich belangeloos inzetten voor de Denderleeuwse jeugd. De herstellingen wegen zwaar op het beperkte budget.