FOTO'S: Verona Müller viert eeuwfeest

In het woon- en zorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw in Pamel werd zaterdag de honderdste verjaardag gevierd van Verona Müller, geboren op 28 september 1913 in Dunaharaszti , een dorpje net ten zuiden van Boedapest (Hongarije).

In 1925 verloor Verona haar 33-jarige  moeder en, zoals dat  in de naoorlogse periode meer gebeurde, mochten kinderen uit het Oostblok voor 6 maanden naar Nederland en Vlaanderen afreizen om even op adem te komen.

Zo belandde Verona in februari 1926 bij de familie De Vos-Schouppe in Okegem.  Dit kinderloze echtpaar was zo begaan met de kleine Verona, die zich wonderwel had aangepast en intussen ook verbluffend goed Nederlands praatte, dat zij een verlenging van 6 maanden aanvroegen.

Op het einde van die tweede periode kwam er echter geen trein meer uit Boedapest om Verona naar haar thuisland terug te brengen. Verona bleef in Vlaanderen, werd verliefd op Clement Van Isterdael, huwde en werd moeder van een zoon en dochter.

Intussen breidde de familie ook uit met drie kleinkinderen en drie achterkleinkinderen. Tien jaar geleden brak Verona haar heup en dat maakte dat zij niet meer zelfstandig kon wonen. Om de veertien dagen pendelde zij tussen de woning van haar zoon in Meerbeke en die van haar dochter in Denderleeuw.

Sinds mei van dit jaar verblijft Verona nu in het rusthuis in Pamel. Zij geniet van elke dag en is laaiend enthousiast over de verzorging die ze er geniet. Het schepencollege van Denderleeuw kwam op bezoek met een foto van de koning en koningin. Provincieraadslid Linda Van den Eede bracht haar een gouden medaille namens de provincie.