BREAKING NEWS Ereburgemeester Michel Vanhaeleweyck maakt comeback op de lijst van AndersLiberaal in Asse

De vraag van 1 miljoen in de Asse was of Michel Vanhaeleweyck kandidaat zou zijn bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in Asse. De kogels is nu door de kerk. Vandaag raakte bekend dat Michel Vanhaeleweyck in oktober kandidaat zal zijn op de lijst Anders Liberaal van lijstrekker Rita De Vos. (samen op de foto)

Michel Van Haelewijck (77) is ereburgemeester van Asse. Met Michel Vanhaeleweyck haalt de partij Anders Liberaal een politiek zwaargewicht binnen met een pak aan politieke ervaring en kennis. Michel is ex burgemeester van Asse en behaalde op de top van zijn populariteit meer dan 2000 voorkeurstemmen.

Liisttrekker Rita De Vos van de lijst Anders Liberaal heeft altijd een speciale band gehad met Michel. “Het is dankzij hem dat ik in 2006 in de politiek stapte. Hij overtuigde me en we voerden samen mijn eerste campagne. Hij gaf mij de politieke microbe met al zijn passie door. Het is dankzij hem dat ik tot op vandaag met volle vastberadenheid aan politiek doe aldus Rita Van Belle.”

Michel zelf geeft aan dat hij met de nodige ambities kijkt naar de verkiezingen. “Ik ben iemand die steeds opzoek is naar oplossingen, dialoog is hierbij volgens mij de beste oplossing. Bij AndersLiberaal, een partij die in gesprek gaat met de burger, kan ik gelijke grond vinden. Hun manier van werken en standpunten sluiten volledig aan bij mijn overtuigingen, het was dus een vanzelfsprekende keuze.”

Michel Vanhaeleweyck zal hoogstwaarschijnlijk de plaats van lijstduwer worden toegewezen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk