Opwijkcarnaval kampte met nukkige weergoden

De speaker van dienst was maar wat blij toen de 24ste Opwijk Karnavalstoet op gang werd geschoten want ondanks de weinig rooskleurige voorspellingen was het droog. De publiciteitskaravaan kronkelde, loeide, al dan niet met rook, door het Opwijkse centrum en vond in de grabbelende handen gretige afnemers van al dat uitgestrooide snoepgoed.

Toen de echte carnavalstoet onderweg was vonden de weergoden het blijkbaar welletjes. Het gordijn ging opzij en de regen viel met bakken uit de lucht en genoeg om alle deelnemende groepen een kletsnat pak te bezorgen. Meer dan twintig groepen pronkten met hun praalwagens.

Finaal was het de groep Schi√©f die de hoofdvogel afschoot met een geweldig mooie visserssloep, gevuld met vissershuisjes, geel geklede vissers met zuidwesters op het hoofd en tal van vislijnen. Eindelijk hadden ze de hoofdvogel beet en ‚Äúvisten ze deze keer niet achter het net‚ÄĚ. De draak steken met zichzelf en winnen, top gedaan! Stik in a gil√© en Kanaar vervolledigden het podium.

Prinses Aafke regeerde en na de stoet was er uiteraard nog een geweldig feest. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk