Politiezone AMOW nam 907 ademtesten af

Op donderdag 4, vrijdag 5 en zaterdag 6 januari werden er door de agenten van de politiezone AMOW controles gehouden in het kader van de BOB-campagne. Daarbij werden er op negen locaties verspreid over de hele zone, bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. In totaal werden er 907 ademtesten afgenomen. Maar liefst 97,8% van de gecontroleerde bestuurders blies negatief!

Bij de alcoholcontroles legden twintig bestuurders een positieve ademanalysetest af, bij zes daarvan werd het rijbewijs onmiddellijk ingehouden voor een periode van vijftien dagen.

Tijdens die controles werden ook enkele andere inbreuken vastgesteld zoals vervallen technische keuringen, geen rijbewijs op zak hebben en er werden ook twee wagens in beslag genomen en getakeld omdat ze niet verzekerd waren. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk