Toneelkring Vrij en Blij duikt de filmstudio in tijdens nieuw dolkomisch toneelstuk

Begin december staat toneelkring Vrij & Blij traditiegetrouw op het podium van het CC Asse met hun nieuw toneelstuk. Dit jaar spelen de acteurs het stuk Stilte, we draaien! in een regie van Stijn De Wolf.

Er staat een cameraman op het podium. Mensen lopen over de scène op zoek naar attributen. Sommigen herhalen hun tekst. Anderen vinden het juiste kostuum niet. Dat is onder andere wat het publiek zal zien in de nieuwe productie van Toneelkring Vrij & Blij. Naar jaarlijkse gewoonte brengt deze lokale toneelvereniging begin december een meesterstuk van formaat. En dat humor weer de rode draad is, hoeft niet meer gezegd. 

In het toneelstuk is een filmploeg neergestreken in het cultureel centrum van Asse om een langspeelfilm te draaien. Het lijkt een fijne gebeurtenis, maar uiteraard loopt niet alles zoals het zou moeten. Tijdens de opnames blijkt al snel dat er iets serieus mis is met productieleider André. Regisseur Francis is tot over zijn oren verliefd op Lola en Philippe doet er alles aan om zijn carrière een boost te geven. En regieassistent Baptist? Wel ja, die probeert de boel te redden terwijl hij van zijn eigen film droomt.

Deze hilarische komedie in regie van Stijn De Wolf zal iedereen kunnen bekoren. Het is lachen vanaf het eerste moment. Met ook af en toe een heel klein beetje drama. “De keuze van het stuk was snel gemaakt. Een jong, recent en modern stuk van Loge 10. Daar was geen twijfelen aan”, zegt Rein Roesems, voorzitter van Vrij & Blij.

“Stilte, we draaien! is een stuk waar we dolle humor combineren met tijdloze en hedendaagse elementen. Het publiek wordt meegenomen in dialogen die van het ene in het andere avontuur over gaan. Een absolute aanrader voor jong en oud. Iedereen van harte welkom!”
Vrij & Blij speelt Stilte, we draaien! op 8 december om 20 uur, zaterdag 9 december om 20 uur, zondag 10 december om 15 uur en maandag 11 december om 20 uur. Tickets via zijn beschikbaar via www.vrijenblijasse.be.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk