Ligo met Warmste Wintermarkt

Ligo, het Centrum voor Basiseducatie Halle-Vilvoorde organiseert in Asse al vele jaren cursussen voor kortopgeleide volwassenen, zowel Nederlandstaligen als anderstaligen. Cursisten kunnen bij Ligo allerlei lessen volgen, zowel overdag als ’s avonds. In dat aanbod zitten lessen Nederlands, basis-computer, op stap met de smartphone of theorie rijbewijs.  

Om het jaar feestelijk af te sluiten, organiseerde het team van medewerkers in Asse voor hun cursisten een Warme Wintermarkt op vrijdag 22 december. Dat werd een mooi multicultureel evenement op de zolder van het Oud Gasthuis. 

Cursisten vanuit verschillende landen, achtergronden en religies vierden samen. Er waren diverse optredens met muziek en dans vanuit alle hoeken van de wereld. Er was eveneens een creahoek die erg werd gesmaakt.

Meer dan tachtig cursisten kwamen een kijkje nemen alsook een aantal van partners van Ligo. Ook medewerkers van enkele gemeentelijke diensten waren aanwezig.

De opbrengst ging integraal naar de Warmste Week. Ligo – Team Asse bevindt zich overigens in de Stationsstraat 61, bus 1 te Asse. (eb)

www.ligo.be/hallevilvoorde

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk