Asse krijgt twee N-VA kandidaat-parlementsleden bij de verkiezingen van 2024.

Sigrid Goethals is niet alleen N-VA schepen in Asse, ze is ook al zetelend parlementslid in de Kamer van volksvertegenwoordigers. Ze is een niet onopgemerkt lid van o.a. de commissie Binnenlandse Zaken waar ze geregeld minister Verlinden het vuur aan de schenen legt.

Sigrid krijgt als lijstduwer op de N-VA lijst voor de kamer een heel prominente plaats. Ze wil zich blijven focussen op veiligheidsthema’s en blijven inzetten voor onze politiemensen in en rond de hoofdstad.

‚ÄúOnze politiezones in de Vlaamse Rand lijden onder grote chronische personeelstekorten en een structurele onderfinanciering, terwijl ze elke dag te maken krijgen met grootstedelijke problematieken. Overlast, steekpartijen en agressie zijn te vaak dagelijkse kost geworden voor onze veiligheidsdiensten. Dat tij moeten we keren want een veiligere gemeente is onze ambitie‚ÄĚ, stelt Goethals.

De speerpunten vanuit N-VA zijn dan ook Vlaams beleid, een kordaat sociaal beleid en veiligheid in de meest brede zin van het woord. Daar wil Sigrid Goethals voor 300% haar tanden in zetten. De Assenaar verdient een kordater en rechtvaardiger beleid. De kamerlijst wordt getrokken door Theo Francken.

Maar ook voor het Vlaams parlement kandideert een Asses schepen. Johan De Rop wist het N-VA kiescollege te overtuigen en krijgt plaats 11 toegewezen op de lijst voor het Vlaams Parlement, de lijst die wordt getrokken door huidig minister Ben Weyts.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk