Herdenkingen ter gelegenheid van Wapenstilstand in Asse

Naar jaarlijkse traditie worden in Asse en deelgemeenten de overleden oud-strijders, de oorlogsslachtoffers en de Wapenstilstand plechtig herdacht. Iedereen is van harte welkom op deze herdenkingsvieringen.

Asse

11 november om 10.00 uur

Eucharistieviering in de Sint-Martinuskerk. Optocht, bloemenhulde en toespraak aan het Monument der gesneuvelden. Bezinning met medewerking van leerlingen van ‘De Kleine Wereld’ en klaroenblazers brandweer. Nadien is er een receptie in de schepenzaal van het gemeentehuis.

Zellik

11 november om 11.30 uur

Eucharistieviering in de Sint-Bavokerk. Optocht naar het kerkhof, onder begeleiding van Koninklijke fanfare St-Cecilia. Bloemenhulde en toespraak aan het Monument der gesneuvelden. Nadien is er een receptie in de gemeentelijke feestzaal in Zellik.

Relegem

12 november om 10.30 uur

Gezinsviering in de Sint-Jan de Doperkerk. Bloemenhulde en eerbetoon aan het Monument der gesneuvelden en op de begraafplaats. Nadien is er een receptie in de gemeentelijke basisschool in Relegem.

Herdenkingen Nationale Strijdersbond van België

Ook de Nationale Strijdersbond van België organiseert enkele herdenkingen in Asse:

1 november om 9.35 uur

Bloemenhulde en eerbetoon op begraafplaats Asse.

12 november om 14.15 uur

Bloemenhulde en eerbetoon op begraafplaats Mollem, aansluitend hulde aan monument Beneden Vrijlegem.

9 december om 17.00 uur

Bloemenhulde en eerbetoon op begraafplaats, aansluitend om 18.00 uur eucharistieviering in de O.L.V. van het Heilig Hartkerk in Walfergem.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk