Splinternieuwe school voor Mollem

De Vlaamse Regering heeft groen licht gegeven voor de bouw van een splinternieuwe school in Mollem. De nieuwe school komt er dankzij het scholenbouwprogramma ‘Scholen van Vlaanderen’. Dit programma zal in totaal voor € 1 miljard 450.000 m² extra schooloppervlakte realiseren. Het is één van de 38 geselecteerde projecten. “We blijven letterlijk en figuurlijk bouwen aan ons Vlaams onderwijs. We zetten meer dan ooit in op kwaliteitsvol onderwijs en dus ook op kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. Schepen van onderwijs De Rop is dan weer ontzettend blij met de selectie van het project. “Omdat we al heel wat bouwprojecten hebben, was het systeem van Scholen van Vlaanderen onze enige optie om nog op een aanvaardbare termijn ook in Mollem nieuwe schoolgebouwen te realiseren.”

En die ‘vele bouwprojecten’ dat kan je letterlijk nemen. De gemeente Asse investeert deze legislatuur heel sterk in onderwijs, jeugd en verenigingsleven. “We zijn bezig met de afwerking van de nieuwbouw voor de school in Krokegem. Ook de nieuwbouw voor extra capaciteit in de school in Zellik schiet goed op. Daarnaast zijn we bezig met een aantrekkelijke gemeentetuin aan te leggen en krijgt de nieuwe vrijetijdssite in Zellik zijn vorm. Daar is er ook plaats voor het jeugdhuis en de Chiro, net als vele andere verenigingen die van de infrastructuur gebruik kunnen maken”, aldus de schepen. Alsof dat nog niet genoeg is starten na de zomervakantie de werken aan de kunstencampus in het centrum van onze gemeente. Dat wordt de nieuwe thuis voor onze kunstenacademie en voor d’Harmonie. Maar ook andere verenigingen kunnen er terecht voor activiteiten en etentjes.

En nu is er nog het goede nieuws dat het bouwproject in Mollem geselecteerd is voor ‘Scholen van Vlaanderen’. “Het wordt een project waar naast de kleuterschool en lagere school ook nog de vele Mollemse verenigingen terecht zullen kunnen. We zorgen immers voor een doorgedreven polivalent gebruik. Hiervoor kwamen we al samen met die verenigingen. Het wordt een typevoorbeeld van een open school… maar op maat van Mollem.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk