Project van nieuwe vrijetijdssite en gemeentetuin in Zellik wordt zaterdag voorgesteld tijdens infomarkt

De bouw van de nieuwe vrijetijdssite in Zellik vlot goed en ook met de aanleg van de nieuwe gemeentetuin wordt binnenkort gestart. Om een laatste stand van zaken te geven organiseert het gemeentebestuur komende zaterdag dan ook een infomarkt.

De nieuwe vrijetijdssite aan de Noorderlaan in Zellik moet de huidige, afgeleefde gebouwen van Den Horinck vervangen en een thuis worden voor heel wat verenigingen. Omdat de bouw van de nieuwe site goed vooruit gaat, vindt het gemeentebestuur van Asse het tijd om nog eens een stand van zaken te geven aan de Zellikenaren. Daarom organiseren ze op zaterdag 3 juni tussen 11 en 13 uur een infomarkt op de speelplaats van de lagere school ‘De Regenboog’ in Zellik.

“In de vrijetijdssite zal plaats zijn voor een bibliotheek, een grote polyvalente zaal met uitgeruste keuken voor concerten en eetfestijnen, verschillende kleinere vergaderruimtes en lokalen voor onder andere Chiro Zellik en jeugdhuis Mix-up en de speel-o-theek”, zegt schepen van Jeugd Johan De Rop (N-VA). In mei 2024 zouden de eerste activiteiten in de nieuwe vrijetijdssite kunnen plaatsvinden.

Tegelijk zou ook het eerste deel van de nieuwe gemeentetuin klaar moeten zijn. “Het noordelijke deel, waar nu het voetbalveld ligt, kunnen we al herinrichten. Voor het zuidelijke deel, waar nu de jeugdlokalen en Den Horinck liggen, is het wachten tot wanneer de vrijetijdssite klaar is en we kunnen starten met de sloop van de oude gebouwen”, vult Johan De Rop aan. (Lees verder onder de foto)

De gemeentetuin moet een plek worden waar jong en oud zich kunnen amuseren met plaats voor sport, recreatie en spel. Zo was er vraag naar een grote ligweide met banken om te picknicken en te zonnen. In de andere speelcirkels komt een speeltuin voor de allerkleinsten maar ook een plek met workouttoestellen, een trapveldje en een 3×3-basketveld.”

Aan het hele verhaal ging al een participatietraject vooraf. “Zo werd de nieuwe naam voor de vrijetijdssite voorgesteld door een van de toekomstige gebruikers”, zegt schepen van Cultuur Geert Heyvaert (CD&V). Het nieuwe gebouw zal zo door het leven gaan als ‘t Gezel, de complete site als het Molenbos.

“We willen dat hier een nieuwe dynamiek ontstaat”, gaat schepen Heyvaert verder. “In een werkgroep denken we verder na over de concrete invulling van de site en dat over alle thema’s heen. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het er leeft, dat er meteen de juiste sfeer en dynamiek heerst. Dat is ons uitgangspunt. Vanaf dag 1 moeten we een programma klaar hebben voor de nieuwe vrijetijdssite. Door voor een gevuld en gevarieerd programma te kiezen, zorgen we meteen voor de nodige sociale controle. Ook onze gemeenschapswachten en de jongerenwerkster zullen er aan de slag gaan. We kiezen bewust voor een open ruimte en niet voor een omheining. Door iedereen meteen bij het verhaal te betrekken, zorgen we voor een grotere gedragenheid.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk