Man neergeschoten op straat in Zellik. Daders op de vlucht met slachtoffer.

In Zellik is zaterdagnacht een man neergeschoten op straat, en vervolgens meegenomen in de wagen van de twee schutters. “Over het slachtoffer is nog maar weinig gekend. Er is geen lichaam aangetroffen. Het onderzoek gaat dus in de eerste plaats naar de identificatie van het slachtoffer en het opsporen van de twee daders”, zegt Gilles Blondeau.” Het onderzoekt loopt volop. Over de juiste aanleiding tast het parket ook nog in het duister.

De schietpartij vond zaterdagnacht omstreeks 00.30 uur plaats aan een appartementsgebouw in de Frans Thirystraat in Zellik. Twee personen zouden een man hebben neergeschoten, hem in hun voertuig hebben gelegd, en zijn weggevlucht.

Het parket stelde een lab en een wapendeskundige aan, en kwam samen met de federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde op de plaats delict. De politie vond verschillende kogelhulzen van verschillende kalibers, en een geladen handvuurwapen. In woningen en wagens aan beide kanten van de straat werden minstens acht kogelinslagen gevonden. De federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde is belast met het verdere onderzoek.

Volgens getuigen pakte de politie zondagochtend twee mensen op in de Frans Thirystraat, en werden hun handen bij hun arrestatie in papieren zakken gestopt – vermoedelijk voor onderzoek naar kruitsporen. Het parket wil dit echter niet bevestigen. Het is ook onduidelijk wat de toestand is van de neergeschoten man. Het centrum van Zellik werd eerder dit jaar ook al opgeschrikt door een geweldadige overval op een buurtwinkel op oudejaarsavond. Een week voordien werd ook apotheek Niemegeers-Engels slachtoffer van een gewapende overval. Volgens burgemeester Koen Van Elsen is De Frans Thirrystraat is een straat zoals elke andere en is dit zeker geen probleemstraat in Zellik. De inwoners in Zellik beklagen zich echter steeds meer over het onveiligheidsgevoel in de deelgemeente.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk