Gemeente Asse verlengt titel van Fairtradegemeente na A-score

De gemeente Asse behaalde een A-score op de Fair-O-Meter, de tweejaarlijkse barometer van het lokaal engagement voor een faire wereld. En dus mag het de titel van Fairtradegemeente nog twee jaar extra dragen.

Elke gemeente die als Fairtradegemeente door het leven wil gaan, moet de Fair-O-Meter invullen waarin zes criteria geëvalueerd worden. Het gaat over de inzet van het gemeentebestuur, in samenwerking met lokale winkels en horeca, scholen, bedrijven en organisaties, om eerlijke handel te promoten en bewust te kiezen voor de aankoop van eerlijke producten”, zegt bevoegd schepen Sigrid Goethals (N-VA). “Daarnaast peilt de Fair-O-Meter ook naar de mate waarin we als gemeente communiceren over ons engagement, of er al dan niet een lokale groep van vrijwilligers is die de campagne mee uitbouwt en of we inspanningen doen voor lokale en duurzame voeding. Het engagement voor eerlijke en lokale handel kadert binnen ons beleidsspeerpunt Klasse van Asse.”

Op deze tweejaarlijkse evaluatie behaalde de gemeente Asse score A, de best mogelijke score. Daarom mag de gemeente zich nog twee jaar langer een Fairtradegemeente noemen. Een titel die het nu al sinds 2009 heeft.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk