Vanaf donderdag start fase 2 werken herinrichting Brusselsesteenweg – Vliegwezenlaan centrum Zellik.

De firma Colas Noord nv uit Heusden-Zolder is in april 2022 van start gegaan met de heraanleg van de Brusselsesteenweg tussen Pontbeek en de rotonde Kerklaan, Fr. Thirrystraat, Baron J. Greindllaan inbegrepen. De eerste fase is bijna afgerond. Fase 2 start op 23 februari.

Tijdens deze fase zijn volgende verkeersmaatregelen van toepassing:

Tussen Pontbeek en Vliegwezenlaan:

– de enkelrichting van Pontbeek tot net voorbij de Dendermondestraat blijft van toepassing;

– de enkelrichting van nr. 427 tot aan Hoogtepunt blijft van toepassing.

Op deze manier cre√ęren we een lus zodat iedereen bereikbaar blijft.

Vliegwezenlaan (tussen af- en oprit van Pontbeek en deel rotonde) is afgesloten voor het doorgaand verkeer.

Brusselsesteenweg (nieuw aangelegde deel tussen beide rotondes)
Verkeer in beide richtingen mogelijk volgens de nieuwe wegindeling = eenrichtingslus van nr. 485 tot nr. 433 en dan van nr. 534 naar 576.

Ter hoogte van de werkzones en op de omleidingsroute geldt een snelheidsbeperking van 30 km/u. Waar nodig stellen we een parkeerverbod in.

We nemen de knip in Galgenberg en Roodaarde weg zodat bewoners van Galgenberg en Roodaarde kunnen ontsluiten via de Fr. Thirrystraat.

Voor de fietsers loopt de omleiding in beide richtingen via Relegemsestraat, Jan Longinstraat, fietsersbrug, Fr. Timmermansstraat, Baron J. Greindllaan en Brusselsesteenweg.

Voor het verkeer komende van Dilbeek, Groot-Bijgaarden en Sint-Agatha-Berchem loopt de omleiding via Zuiderlaan, Pontbeek, Z.3 Doornveld en Pontbeek.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk