Suggestiestroken moeten veiligheid verhogen van de fietsers

In het centrum van Asse zijn er een aantal essentiële fietsverbindingen. Om die te optimaliseren worden er in diverse straten fietssuggestiestroken aangebracht. Zo is de fietsroute vanaf de fietssnelweg F212 richting Asse-centrum een belangrijke schakel binnen het functioneel fietsroutenetwerk.

We brachten fietssuggestiestroken aan in Boekfos, Bergestraat, Potaarde en Steenakker. Zo krijgt de fietser een duidelijke plaats op de weg en is hij veel zichtbaarder voor de autobestuurders.

Veilige oversteekplaatsen en kruispunten

Ook de kruising van Boekfos met Vronemeers moet veiliger. Hier schaffen we de voorrang van rechts af voor fietsers en auto’s die uit Vronemeers komen.

De oversteekplaats Boekfos met Neerstraat voor fietsers wordt verduidelijkt door een oker canvas. Op deze manier worden automobilisten geduid op de verhoogde aanwezigheid van fietsers. Fietsers hebben hier evenwel geen voorrang.

Op de planning staat nog de aanpassing van de fietsoversteek op kruispunt Bergestraat met Parklaan in rode thermoplast waarbij fietsers voorrang krijgen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk