Wegen en Verkeer bouwt vanaf maandag aan extra stukje fietspad

Vanaf maandag 9 mei werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de Brusselsesteenweg (N9) tussen de spoorwegbrug en Kortemansstraat in Asse. Omdat de voorbereidende werken van de nutsmaatschappijen meer tijd in beslag nemen dan eerst gepland, is dat een week later dan eerder via een bewonersbrief naar de omwonenden werd gecommuniceerd. Tijdens de werken wordt een dubbelrichtingsfietspad aangelegd in de richting van Brussel. Zo zorgt Wegen en Verkeer voor een aantakking op de fietssnelweg F212 die Asse met Brussel verbindt. Doorgaand verkeer op de Brusselsesteenweg blijft altijd mogelijk. Verwacht wordt dat het dubbelrichtingsfietspad nog voor het bouwverlof in gebruik kan worden genomen.

Tussen Asse en Brussel kunnen fietsers enkel gebruik maken van het fietspad aan de overkant, naast de rijweg richting Asse. Auto- en busverkeer op de Brusselsesteenweg rijdt in beide richtingen over één rijstrook in plaats van twee. Om vanuit de Isidoor Crockaertstraat de Brusselsesteenweg te bereiken en omgekeerd, moet er via Doornveld en de Vliegwezenlaan gereden worden. Langs de volledige werfzone tussen de spoorwegbrug en de Kortemansstraat geldt een snelheidsbeperking van 50 km per uur. In de loop van vrijdag 6 mei plaatst de aannemer de nodige werfsignalisatie en gelden tot aan het einde van de werken de nieuwe verkeerssituaties.

Om ervoor te zorgen dat fietsers in de toekomst sneller en veiliger tussen Asse en Brussel kunnen rijden, legt Infrabel momenteel een extra stuk fietssnelweg van 1,6 kilometer aan langs de spoorlijn. Wegen en Verkeer zorgt in het verlengde van die werken voor een aantakking op de fietssnelweg, omdat de spoorwegbrug over de Brusselsesteenweg niet breed genoeg is. Naast het wegwerken van deze missing link in het fietsroutenetwerk wordt voorbij de Kortemansstraat een afschermende constructie geplaatst tussen de rijweg en het fietspad. Zo zijn fietsers op de Brusselsesteenweg beter beschermd wanneer ze naast het autoverkeer rijden.

 
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk