Update stormschade aan toren Sint-Martinuskerk

De omleiding die was ingesteld uit veiligheidsoverwegingen is opgeheven sinds zaterdagmiddag 12.00 uur.


“Deze ochtend vond een expertise van de toren plaats. We hopen zo snel mogelijk en als de weersomstandigheden het toelaten de open flank dicht te maken. Daartoe werden reeds de nodige afspraken met de aannemer gemaakt. Ondertussen vragen we om de nabije omgeving van de kerk te vermijden. De windkracht is nog steeds hoog en de windrichting variabel waardoor het noodzakelijk is het Kerkplein te vrijwaren voor voetgangers, fietsers en wagens”, laat waarnemend burgemeester Peter Verbiest weten.

Volgende straten zijn niet toegankelijk:
 Kerkstraat (vanaf notariaat)
 Sint-Martinusstraat (vanaf achteringang ziekenhuis)
 Sint-Maartensteegje
 Kerkplein naar Nieuwstraat toe

De handels- en horecazaken op het Kerkplein dienen onder de huidige omstandigheden te sluiten tot en met woensdag 23 februari. De wekelijkse viering in de Sint-Martinuskerk gaat morgen, 20 februari, niet door.
Het bestuur volgt de situatie van nabij op.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk