Gemeente daagt Assese scholen uit om een vijfsterrenschool te worden

De Assesse scholen van alle onderwijsnetten werken al jaren samen rond vele thema’s die

de kinderen aanbelangen, onder andere rond verkeersveiligheid en het taalbeleid. “Dankzij die intense samenwerking kwamen de scholen tot het besef dat ze een aantal zorgen delen. Ongeacht het net, wil elke school aan ouders en leerlingen vragen om een aantal basisregels te respecteren. Deze basisregels worden visueel voorgesteld als vijf sterren”, legt schepen van Onderwijs Joris Van den Cruijce (N-VA) de actie uit.

En dus kunnen scholen vijf sterren verdienen als ze zich houden aan de volgende basisregels: kom op tijd naar school, hou je aan de verkeersregels op weg naar school, heb respect voor andermans materiaal en dat van de school, spreek op en buiten de school Nederlands en gebruik tot slot minder afval. Scholen zullen vijf sterren kunnen verdienen door acties rond deze thema’s uit te werken. Aan het einde van het schooljaar kunnen hopelijk alle Assese scholen zich een vijfsterrenschool noemen.

“Onderwijs is een recht voor iedereen, het is gratis, maar niet vrijblijvend”, aldus schepen Joris Van den Cruijce. “Naar school gaan betekent een engagement van de leerkracht, maar ook van ouders en leerlingen. Met dit vijfsterrenproject willen we als gemeente ook meewerken aan het bewust maken van ouders en leerlingen.”

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk