Zellikse man steekt echtgenote neer

Een 68-jarige man uit Zellik is aangehouden omdat hij midden oktober zijn 52-jarige echtgenote zou hebben doodgestoken. De vrouw zou op het punt gestaan hebben om haar man na elf jaar huwelijk te verlaten.

De feiten speelden zich af op vrijdag 15 oktober. Een buurman belde de politie omdat hij een vrouw op een terras om hulp hoorde roepen. “Toen de politie ter plaatse kwam, troffen ze het slachtoffer met een messteek in het hart aan en een zwaar gehavend gezicht. De hulpdiensten hebben nog geprobeerd de vrouw te reanimeren, maar zij is overleden”, zegt Carol Vercarre van het parket Halle-Vilvoorde.

De vrouw zou daags na de fatale steekpartij naar een nieuw appartement verhuizen. Toen ze nog enkele spullen kwam ophalen, zouden bij haar echtgenoot de stoppen zijn doorgeslagen.

De onderzoeksrechter besloot alvast om na verhoor de man in verdenking te stellen en hem aan te houden.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk