Werf op Brusselsesteenweg wisselt van kant: omleidingen blijven voorlopig dezelfde

Wegen en Verkeer werkt sinds vorige zomer op de Brusselsesteenweg (N9) in Asse. In verschillende fases wordt de gewestweg tussen Vaal en Langestraat helemaal heringericht. Momenteel zit het project in de tweede van in totaal vier fases: er wordt nu gewerkt tussen de Langestraat en de Benedenstraat/Zittert. Op vrijdag 28 mei wisselt de werf van kant, naar de weghelft richting Zellik.  De verkeerssituatie blijft grotendeels dezelfde, op enkele wijzigingen in lokale straten na.
KantwisselDe zone tussen Vaal en Langestraat – een stuk van ruim 2 kilometer – wordt in vier fases opgesplitst tijdens de werken. Elke fase bestaat uit twee delen: eerst wordt de noordelijke kant aangepakt, daarna de zuidelijke kant. Sinds november bevindt de werf zich tussen de Langestraat en Benedenstraat/Zittert. De werken op de noordelijke weghelft zitten er vrijdag 28 mei op. Vanaf dan wordt deze zone opengesteld en starten de werken op de zuidelijke weghelft. Hier wordt gewerkt tot midden juli. Daarna schuift de werf verder op richting Asse.  Omleiding blijft identiek
De verkeerssituatie op de Brusselsesteenweg blijft voorlopig grotendeels dezelfde. Nog tot het einde van alle werken kan enkel het verkeer richting Zellik/Brussel gebruik maken van de Brusselsesteenweg. Wie richting Asse rijdt, moet een omleiding volgen. Doorgaand verkeer richting Asse wordt omgeleid via Ternat, langs de E40 en de Edingsesteenweg (N285). Voor fietsers en lokaal verkeer worden er kortere omleidingen aangeduid. Situatie in Langestraat en Zittert
Vanaf vrijdag 28 mei verandert de verkeerssituatie in enkele lokale straten. Zo wordt het eerste stuk van de Langestraat enkelrichting gemaakt. U kan er wel de Langestraat inrijden komende van de Brusselsesteenweg, maar niet langer de Brusselsesteenweg oprijden. Daarvoor wordt een omleiding aangeduid via de Mandenmakersstraat en Broekooi. Zittert, een straat ten zuiden van de Brusselsesteenweg, wordt volledig afgesloten aan de aansluiting met de Brusselsteenweg. 
Alle laatste informatie vindt u op www.wegenenverkeer.be/brusselsesteenweg-asse
Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk