Bewoners Poverstraat zijn vele sluipverkeer beu

Inwoners van de Poverstraat en bij uitbreiding heel Relegem zijn het beu dat hun dorp door het vele en zware sluipverkeer als alternatief gebruikt wordt voor de Brusselse ring. Ze hopen dat er snel werk gemaakt wordt van effectieve controles. “Ik heb zeer aan mijn knieën van al die keren dat ik al om een oplossing gesmeekt heb”, zegt Peter De Bolle met een kwinkslag. De bewoners van de Poverstraat en de omliggende straten in Relegem klagen vooral over het vele zware verkeer in het centrum en ook de hoge snelheid waarmee het sluipverkeer door de zone 30 raast. 

“Wij rijden ook met de auto, er moet verkeer zijn. Maar het centrum van Relegem mag geen uitloper van de Brusselse ring worden. Gebeurt er een scheet op de ring, dan staat Relegem gegarandeerd vol. Het is niet langer leefbaar, er moet ingegrepen worden”, verwoordt Peter De Bolle de verzuchtingen van de omwonenden.

In Relegem zijn ze vooral ook gefrustreerd omdat er jaren geleden ANPR-camera’s beloofd werden, maar die staan er nog niet. “We hebben dubbel glas laten plaatsen in de voorgevel, maar dat helpt niet. De huizen daveren ook door het zware verkeer dat hier passeert. Een betere aanduiding van de zone 30 zou al helpen, net als verkeersremmers. Maar het echte verschil zullen de ANPR-camera’s maken. Op 1, 2, 3 zullen die terugbetaald zijn door de vele snelheidsboetes”, vult ook François Carels aan.

De lokale politie AMOW voerde deze week al meteen de daad bij het woord. Tijdens een snelheidscontrole in de zone 30 van de Poverstraat werden tijdens de avondspits 378 passanten gecontroleerd op een tijdspanne van 75 minuten. 160 van hen reden te snel met een maximumsnelheid van 68 km/u. Het tonnageverbod werd niet genegeerd.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk