UPDATE: Basisschool Relegem blijft gesloten tot aan krokusvakantie na nieuwe corona besmettingen

Wegens een clusterbesmetting in de gemeentelijke basisschool van Relegem werden woensdag en donderdag alle personeelsleden en leerlingen getest. In totaal werden 45 personeelsleden en 208 leerlingen getest.

Uit de testresultaten van de lagere school blijkt dat er in bijna alle klassen één of meerdere positieve gevallen zijn. Daarom zal er deze week woensdag een tweede test afgenomen worden van de lagereschoolkinderen die nu negatief testten. Tot dan wordt de quarantaine verdergezet.

Leerlingen die positief testten, werden al gecontacteerd door het CLB en de nodige maatregelen werden besproken. Er werd in overleg met de veiligheidscel en het CLB beslist dat de school gesloten blijft tot aan de krokusvakantie voor zowel de kleuters als de lagereschoolkinderen.

De leerlingen zullen vanaf volgende week afstandsonderwijs krijgen. Voorlopig blijven ook alle kleuters in quarantaine.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk