Update: Dertig bewoners tijdelijk geëvacueerd na rookontwikkeling in woonzorgcentrum Spanjeberg

Opschudding zondagnamiddag in woonzorgcentrum Spanjeberg in Zellik waar de hulpdiensten massaal ter plaatse kwamen na een brandoproep. Uiteindelijk bleek het niet om een brand te gaan maar was er wel een felle rookontwikkeling op de eerste verdieping van het woonzorgcentrum van zorggroep Armonea. Dertig bewoners werden preventief uit hun kamer geëvacueerd. Het medisch interventieplan werd afgekondigd maar uiteindelijk werd beslist om niet alle bewoners te evacueren naar een opvanglocatie van de gemeente Asse. De dertig getroffen bewoners werden tijdig opgevangen in een gemeenschappelijke ruimte achteraan het woonzorgcentrum.

De brandweer bleef nog even ter plaatse om alles grondig te verluchten. De rookontwikkeling is vermoedelijk te wijten aan een technisch defect maar hoe dat is kunnen ontstaan wordt nog onderzocht. Er vielen geen gewonden. Tijdens de interventie was de Brusselsesteenweg een tijdlang afgesloten in beide richtingen.

UPDATE; Alle bewoners van woonzorgcentrum Spanjeberg in Zellik, deelgemeente van het Vlaams-Brabantse Asse, konden omstreeks 19u30 terugkeren naar hun kamer. Dat bevestigt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V). Hoe het technisch defect is kunnen ontstaan, wordt nog onderzocht. De bewoners van wzc Spanjeberg hadden vrijdag al hun eerste dosis van het coronavaccin gekregen waardoor de vaccinatie niet in gedrang komt. De Brusselsesteenweg was gedurende de interventie een hele poos afgesloten voor het verkeer.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk