Cafés in Asse moeten de komende drie weken al sluiten om 23 uur

Het gemeentebestuur van Asse gaat in op het verzoek van Jan Spooren, gouverneur van Vlaams-Brabant, om extra maatregelen te nemen om het coronavirus opnieuw in te dijken. Sinds deze week moeten cafés en bars in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest al sluiten om 23 uur en dat is vanaf nu ook het geval voor Asse.

Deze week werd het sluitingsuur voor bars en cafés in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vervroegd van 1 uur naar 23 uur en dat voor een termijn van al minstens drie weken. De nieuwe Vlaams-Brabantse gouverneur Jan Spooren waarschuwde alle gemeentes in de rand rond Brussel dat horecagangers zich zouden kunnen verplaatsen naar de rand als gevolg van de nieuwe Brusselse maatregel en dat de burgemeesters best een analyse van het risico konden maken.

Het Assese schepencollege besliste dan ook om dezelfde maatregel door te voeren. “Na een grondige analyse wijst voor onze gemeente uit dat het openhouden na 23.00 uur van plaatsen waar alcoholische dranken worden genuttigd, risicovol is in deze fase van de epidemie”, zegt burgemeester Koen Van Elsen (CD&V).

Als gevolg hiervan zijn bars en cafés, kortom gelegenheden waar alcoholische dranken worden verbruikt, gelegen op het grondgebied van de gemeente Asse verplicht te sluiten tussen 23.00 en 06.00 uur. Dit geldt niet voor restaurants. Dit besluit treedt in werking op 29 september en geldt tot 20 oktober 2020. Andere extra coronamaatregelen worden er voorlopig nog niet getroffen in Asse.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk