Bibliotheek Asse organiseert afhaalpunt vanaf maandag 6 april

In het kader van de maatregelen tegen het coronavirus blijft bibliotheek Asse gesloten tot en met zondag 19 april 2020. Maar vanaf maandag 6 april wordt het wel mogelijk om boeken te online reserveren en af te halen op afspraak.


Hoe pakt de bib dit aan?


Lezers maken hun keuze op basis van beschikbaarheid in de onlinecatalogus van hoofdbib Asse. Deze keuzelijst wordt gemaild naar bibliotheek@asse.be. Er kunnen maximum vijf items per lezerskaart besteld worden. Als alles klaarligt, contacteert de bib de aanvrager en wordt er een afhaalmoment meegedeeld. Vervolgens wordt het boekenpakket op het afgesproken afhaalmoment door de bibmedewerkers, op naam, in de inkomsas klaargelegd. Elk pakket wordt voorzien van een uitleenticket. Je dient er wel rekening mee te houden dat de verwerking van reserveringen enkele dagen kan duren. Het is bijgevolg niet mogelijk om op één en dezelfde dag een aanvraag te plaatsen én het pakket op te halen. E-readers en e-boeken kunnen niet aangevraagd worden. Het is eveneens niet mogelijk om materialen aan te vragen uit een andere bibliotheek.


“Om wachtrijen te vermijden, wordt er gewerkt met een tijdslot. We vertrouwen erop dat iedereen de filosofie van de maatregelen respecteert: zich zo weinig mogelijk verplaatsen en zo weinig mogelijk in contact komen met anderen. Het inleveren van materialen kan uitsluitend gebeuren via de inleverbus, maar we raden ten stelligste af om langs te komen om boeken in te leveren. De uitleentermijn van alle materialen is automatisch verlengd met de duur van de gedwongen sluiting. De boeteberekeningen voor materialen die reeds binnen moesten zijn, wordt tijdelijk stopgezet. Het is belangrijk om de afgesproken afhaaltijd te respecteren zodat ophalingen gespreid kunnen gebeuren. Wie de aangevraagde materialen niet afhaalt, is verplicht om een nieuwe reservering te plaatsen”, laat de bibliotheek weten.

Zellik gesloten


De bib zelf en de toiletten in de foyer blijven gesloten. Enkel de inkomsas wordt geopend bij het afhalen van het pakket via de hoofdingang. Ook de bib van Zellik blijft gesloten. Wie hulp nodig heeft bij plaatsen van de online-aanvraag kan de bib contacteren op weekdagen tussen 9 en 13 uur op het nummer 02 452 56 34.
Meer info valt te vinden op www.asse.bibliotheek.be/. De bibliotheek bekijkt de situatie van dag tot dag en kan op elk moment wijzigingen doorvoeren in de afhaalprocedure.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk