Kasteel Waalborre gaat dicht, Johan staat voor langdurige revalidatie

Restaurant Kasteel Waalborre in Asse laat op haar facebookpagina weten dat het om medische redenen en een langdurige revalidatie van de uitbater het de deuren definitief zal sluiten op 1 februari. Het Kasteel Waalborre is voor veel mensen reeds vele jaren gekend als restaurant en feestzaal met een rijke traditie. Johan Van Elsen bekend van bistro Parnasse nam 17 jaar gelden de Waalborre over van Erich De Wilde.

De Waalborre was de laatste jaren vooral gekend van de maand- en themamenu’s zoals het kreeftenfestival en hoppenscheutenmenu. Tal van service clubs zoals de Brabantse businessclub de Lions en de Kiwanis hadden er hun vaste stek. Maar ook vele bekende Vlamingen kwamen er regelmatig over de vloer (foto: Johan Van Elsen met gouden schoen Paul Van Himst). Bij het bezoek van koning Filip en Mathilde aan Asse werden het koningspaar zelfs ontvangen op het kasteel voor een exclusief hoppescheuten diner. (lees verder onder de foto)

Kasteel Waalborre 2

Kasteel Waalborre is gelegen in het 4 hectaren grote Waalborre park en eigendom van de gemeente. De gemeente zou nu van plan zijn om een tender uit te schrijven voor de erfpacht van het kasteel naar het model van het domein 4 fonteinen in Vilvoorde. De bestemming als restaurant en feestzaal van het kasteel zou behouden blijven.

De nieuwe eigenaar zou wel moeten instaan voor de kosten van de noodzakelijk renovatiewerken.

Foto’s: Johan met Sabine Appelmans en de kweek van hoppesceuten / Met Pasen organiseerde Johan een paaseierenraap

kasteel waalborre asse

 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk